Project Overview – Provision of a spectator seating stand for the community running track at the QEOP. Comprising of the installation of steelwork and associated SPS decking panels, fixtures and fittings for seats and accommodation of a disabled viewing area. Existing seats to carry out these works were supplied by Balfour Beatty.

ES Global’s Role – ES Global was the Design and Build Contractor for the project.

Project Title – Community Running Track
Client – Balfour Beatty
Engineers – Mott MacDonald
Location – Queen Elizabeth Olympic Park, London, UK
Project Value – £265,000
Project Duration – 6 months
External Footprint Area – 175m2 (35m x 5m)
Build Period – 4 weeks
Construction – The majority of the materials used for this project are surplus
materials from the Olympic Stadium removable seating prototype project
carried out by ES Global in April 2014. The SPS panels have been adapted
for the community running track grand stand design. The 306 no. polymer
seats and associated fittings have been supplied by Balfour Beatty and have
been re-used from seating removed from the Olympic Stadium