Community Running Track

Go Back to Projects

Project Overview

Provision of a spectator seating stand for the community running track at the QEOP. Comprising of the installation of steelwork and associated SPS decking panels, fixtures and fittings for seats and accommodation of a disabled viewing area. Existing seats to carry out these works were supplied by Balfour Beatty.

ES Global’s Role – ES Global was the Design and Build Contractor for the project.

Project Title – Community Running Track
Client – Balfour Beatty
Engineers – Mott MacDonald
Location – Queen Elizabeth Olympic Park, London, UK
Project Value – £265,000
Project Duration – 6 months
Project Completion – March 2015
External Footprint Area – 175m2 (35m x 5m)
Build Period – 4 weeks
Construction (materials used) – The majority of the materials used for this project are surplus materials from the Olympic Stadium removable seating prototype project carried out by ES Global in April 2014. The SPS panels have been adapted for the community running track grand stand design. The 306 no. polymer seats and associated fittings have been supplied by Balfour Beatty and have been re-used from seating removed from the Olympic Stadium